luni, 1 februarie 2010

Vechea enigma... IUBIREA !!

Ce inseamna iubirea ?!




Cararile inimii sunt intortocheate sau poate doar unii dintre noi le complicam atat de mult incat nu reusim sa le descoasem. Multi suntem roboti si punem toate pe umarul principiilor, mandriei sau orgoliului si spunem ca avem standarde. Ca jumatatea noastra va trebui sa respecte anumite pentru a ne sta aproape. Unii suntem simpli, lasam inima sa dicteze pentru noi si ajungem sa ne dam seama ca am fost prea slabi in fata marii iubiri. Altii urmam doar pasii normali a unei relatii indiferent de partener doar pentru a ajunge acolo unde sunt parintii nostri, a ne crea o familie. Complicat totul sau poate depinde de destin, noroc, ursitoare?! Tanjim dupa fluturi in stomac si dam din gene poate poate inima noastra va fi imbratisata de cineva. Ne plictisim mult prea devreme si oftam lung uneori acceptand, alteori deschizand alta usa. Strabatem lumea intr-o cautare nebuna spre locul unde sufletul nostru ar putea iubi mai mult.
Ce inseamna iubirea? Este intrebare cu raspuns pentru fiecare dintre noi. Unii cred ca primul gol in stomac este o avertizare de indragostire, altii dorim comunicare, intelegere si toate echilibrate pe balanta inimii. Cautam fericirea prin iubire, prin parteneri, familie sau copii. De multe ori alegem gresit si plangem pe umarul sortii dand vina pe orice din jurul nostru dar mai putin pe noi. Nu acceptam ca exista suferinta in toate asa cum exista fericirea. Am intrebat un amic de ce isi inseala prietena desi o iubeste si au o relatie doar de un an. Mi-a spus ca ii place sa se joace, ca adora sa simta fluturi in stomac la fiecare noua intalnire cu o alta fata. Dar pe prietena o iubeste, o doreste langa el pentru restul vietii. L-am intrebat ce ar simti daca iubita l-ar insela. Mi-a spus ca s-ar simti tradat, ca s-ar desparti de ea pentru ca si-ar da seama ca nu este iubit. I-am spus ca este contradictoriu dar nu a inteles nimic. Am intrebat o prietena de ce mai sta langa sotul ei desi nu simte nimic pentru acesta. Mi-a spus ca pentru copil, pentru ca oricum este prea tarziu sa-si refaca viata, pentru ca accepta ceea ce are fara a mai visa ca s-ar mai putea indragosti vreodata. I-am spus ca singura nu-si ofera aceasta sansa, singura nu deschide fereastra unei noi vieti dar nici ea nu a inteles nimic. Greu nu este sa nu ai nimic sau sa ai totul, greu este sa te confrunti cu alegeri. Este dureros sa fii pus in fata unei situatii in care sa nu cunosti raspunsul, dar sa trebuiasca sa alegi. Este inima noastra cauzatoare de situatii complicate sau suntem noi cei care ii dictam gresit?!

5 comentarii:

  1. noi suntem cei care ii dictam gresit..
    prin incapatzanarea noastra. prin cum ne mintim singuri k nu e adevarat,el nu e asa. Ba e asa..doar k ochii nostri sunt prea inchisi sa vada adevarul.si pentru k stii k doare atat de tare incat preferi sa te minti singura,in tine

    RăspundețiȘtergere
  2. A iubi este insasi legea vietii, este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca invatam plini de iubire (cu pasiune) vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund ca al unui copil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte adevarat pooop draga mea julieta ............

    RăspundețiȘtergere
  4. Love sucks :D cateodata..:s
    Adik stii cum e...cine nu sufera nu iubeste bla bla bla :D
    zuper blog si pe tn stf :x

    RăspundețiȘtergere
  5. A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.. esti tare julieta.xxx

    RăspundețiȘtergere