luni, 1 februarie 2010

Internetul: dependenta sau moft ?!


Dependenta ?! Internetul ne ocupa o mare parte a timpului, e greu fara net, pot s-o zic prin propria experienta, e ceva normal pentru mine, daca nu stiu ceva fuguta fuguta la leptop si totul se rezolva, parca-s fii geniu. Am momente in care uit de mine in fata leptopului, nu realizez cat trece de usor timpul.. Sa ne inchipuim mai intai viata de azi fara calculator, fara internet, fara messenger. Ne-am obisnuit atat de mult cu noua tehnologie a informatiei incat nu mai putem concepe viata de zi cu zi fara sa ne uitam pe posta electronica si refuzam sa ne imaginam cum ar fi sa ne intoarcem la creion si toc. Cu creionul insa ne incepem viata si cu creionul invatam sa scriem, sa desenam, sa calculam. Cartile cu poze, cartile de colorat ne deschid poarta universului cunoasterii. Discutia in jurul calculatorului si internetului trebuie sa fie mult mai generala, in conditiile in care s-a conturat deja o parere: nu se mai citeste, se sta prea mult in fata calculatorului, se pierd noptile, suntem mai obositi, ne imbolnavim ochii, facem leucemie, e multa pornografie, etc. Nu cred in disparitia cartii tiparite, ci in coexistenta ei cu folosirea calculatorului ca instrument de acces rapid la informatie si dezvoltare a comunicarii. La ora actuala,dupa parerea mea, internetul este un “auxiliar”,dar ce “auxiliar”, de neinlocuit intr-o biblioteca, oferind un acces mediat si imediat la o informatie. Bineinteles ca va ramane cartea, si bibliotecile vor mai strabate si alte milenii: dar aceste milenii vor fi strabatute mana-n mana cu noile tehnologii informationale. Internetul arata cat de mult au nevoie oamenii de a se exprima liber si de a se tine seama de parerile lor. Internetul ne ajuta sa fim mai bine informati si mai ales sa comunicam mai usor si rapid cu familia, cu colegii, cu colaboratorii, cu partenerii de afaceri, comunicare intre lumi. El este si tribuna civica, este si terapie, este invatare, este socializare. Este extraordinar sa-ti poti spune opinia, sa fii alaturi de cei care se revolta impotriva faptelor rele, sa urnesti lucrurile. Calculatorul si internetul ne usureaza viata, ne faciliteaza dialogul, putem influenta luarea unor decizii majore, simtim ca facem parte din marea familie a lumii. Constati ca nu esti singur. Ai, in plus, posibilitatea sa fii tu insuti in acest Univers! Este un alt mod de a ne informa si de a comunica.

De ce moft ?! Internetul are si o parte profund daunatoare, dar cine te pune sa te uiti la ce nu trebuie sa te uiti? Pot opta. Binele si raul coexista. De fapt, in viata noastra alegem in fiecare secunda.Trebuie sa privim deasupra lucrurilor, deasupra a tot ceea ce se intampla in jurul nostru, pretutindeni. Internetul ajuta oamenii din toate colturile lumii sa se cunoasca mai bine, sa se apropie, sa stranga randurile in slujba unui ideal, a unui ideal pe care fiecare, singur, de multe ori, nu-l poate atinge.

Asa zisele "relatii online"...

Relatiile online sunt considerate de multi niste tampenii... timp pierdut inutil cu vorba, fara fapte... dar vedeti voi, uneori vorbele te fac sa zbori, sa mergi cu valu', sa uiti de tine in fata calculatorului... vorbele sunt cheia relatiilor virtuale, iar forta lor in psihologia umana, e mare !
Amorezul virtual stie despre femeia de la celalalt calculator cum tasteaza insa nu stie cum scrie cu pixul, nu ii stie gesturile pe care le face atunci cand mediteaza, cand canta melodia preferata, cand priveste un film, nu ii stie expresia fetei atunci cand doarme... pentru a putea cunoaste toate aceste lucruri este nevoie ca acesta sa ii fie aproape... La fel se intampla si in cazul amorezei, ametita de promisiuni!
Cum se termina iubirea pe internet:
Acesta este momentul in care indragostitul virtual constientizeaza ca totul este o iluzie, un joc si ca realitatea vietii lui este cu totul alta... Se spune ca in general jocurile sunt frumoase pentru ca dureaza putin. Nici unul dintre cei implicati intr-o poveste de dragoste virtuala nu se gandeste la final, multumindu-se sa-si spuna unul altuia „ca totul va fi minunat atat cat va dura“.... Mai devreme sau mai tarziu finalul se va apropia deoarece in viata fiecaruia vine un moment in care lucrul cel mai important este acela de a avea siguranta. O partenera virtuala nu poate oferi siguranta pe care o ofera femeia care ii este alaturi barbatului indragostit de o iubita virtuala. Iar amorezul intelege pana la urma ca nu poate trai o viata intreaga in chat si nici iubind pe jumatate. Vrand-nevrand, el trebuie sa fie constient de faptul ca la un moment dat totul va fi de domeniul trecutului si tot ceea ce va va ramane va fi... o amintire.

4 comentarii:

  1. iuuuuuubbb :x' e superb ce ai scriiis :x' bv bv bv bv >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. ba copil,tu esti mai desteapta decat tactu
    imi place cum scrii da recunoste,ideea vine de la samanta:P

    RăspundețiȘtergere
  3. personal...nu-mi plashi sfarsitu'...ii trist...nu ni lasa sa spiram...ni fura spiranta...

    RăspundețiȘtergere